Diensten

Diergeneeskundig onderzoek

Dit kan bestaan uit preventief jaarlijks onderzoek met vaccinatie, eerstelijns diergeneeskundig onderzoek, een puppy/kitten consult of een senior consult.

Tandheelkunde

Onder volledige narcose kan tandsteen verwijderd worden en kunnen tandvleespockets gereinigd worden met een ultrasoon apparaat. Indien nodig kunnen ook tanden getrokken worden, al dan niet met behulp van gespecialiseerde tandboren.

Digitale radiografie

Aan de hand van digitale radiografie kan het skelet tot in detail beoordeeld worden, bijvoorbeeld voor het opsporen van fracturen. Ook de interne structuren van de thorax en abdomen kunnen in hun globaliteit bekeken worden.

Bloedonderzoek

Bloed kan onderzocht worden door een gespecialiseerd labo waar wij dagelijks mee samenwerken. Resultaten zijn meestal nog dezelfde dag beschikbaar.

Hospitalisatie

Hospitalisatie gebeurt steeds na een operatie of wanneer de gezondheidstoestand van uw dier er om vraagt. Wij omringen uw dier met de beste zorgen wanneer u niet bij hen kan zijn.

Chirurgie

Wij voeren zowel preventieve als curatieve chirurgische ingrepen uit. Onze praktijk beschikt over een gasanesthesie toestel, met monitoring, wat de veiligste manier is om uw dier onder narcose te brengen.

Microscopie

Allerhande soorten stalen kunnen we met de binoculaire microscoop bekijken. Met deze extra informatie kunnen we een juistere diagnose stellen en het probleem gerichter behandelen.

Professioneel voedingsadvies

Rekening houdend met de gezondheidstoestand van uw dier, kunnen wij u de juiste voeding en verzorgingsproducten aanbevelen. Deze kunnen telefonisch besteld worden en nadien aan de balie afgehaald worden.

Verkoop medicatie

Medicatie kan direct mee aangekocht worden na de consultatie, indien nodig. Op die manier moet u achteraf niet meer langs de apotheek gaan.